štvrtok 2. mája 2013

Life Goes On 15.


To be despised, to be loved
To be dreamt of, to be sought
I'm the inside of I don't care


Louisiana
(Londýn)

Vyplňovala som ďalšiu prihlášku na vysokú, no pritom som mala otvorený aj zápisník a každú chvíľu doňho načarbala ďalšiu vetu. Zážitky z Afriky boli skoro spísané, dostala som sa až k časti v nemocnici.
Vtedy som sa bála, že sa znovu rozplačem ako naposledy. Nerev! Pripomínala som si.
Prihlášky mali odpútať moju pozornosť, ktorá sa však rozbiehala všetkými smermi. Nathanovi som plakať na plece ísť nemohla, pretože zmizol, bohvie kam. Pravdepodobne do obchodu, pretože keď som sa vrátila, privítala ma prázdna chladnička a nakopené riady.
O chalanoch som nepočula odkedy sme sa pred dvomi dňami rozlúčili pred mojim apartmánom. Občasné esemesky s Liamom, inak nič viac.
Vrátila som sa k môjmu nudnému životu, akoby sa nič z toho nestalo. Akoby sa to všetko proste vymazalo z histórie.
Paul sa pomaly uzdravoval. Už ho pustili z nemocnice, no zatiaľ sa iba premával po dome s barlami. Občas zakopol o mačku. Premýšľala som nad tým, že by som ho asi mala navštíviť.
A priniesť mu hlavne čokoládu. Veľa čokolády. Možno balón.
Tak som sa s dvomi obrovskými dezertmi odviezla na otcovom aute až k jeho domu na predmestí. Usúdila som, že to bude lepšie, než hrať sa na niagarské vodopády sama doma.
Stáli tam o dve autá viac ako zvyčajne a zo záhrady sa šíril dym. Zaklopala som na vchodové dvere, potom vstúpila a bola som prepadnutá. Niečo ma uväznilo v zovretí.
„Nemôžem... dýchať,“ funela som.
„Lujzi!“
Ten prenikavý hlas som okamžite spoznala. Keď sa mi podarilo vymotať, zdvihla som na Louisa obočie. „Lujzi?“
„Tvoja nová prezývka.“
„Ana!“ Ocitla som sa v ďalšom zovretí.
„Dnes som na roztrhanie,“ poznamenala som a zaškerila sa na Liama.
„Pozri mám nové vlasy!“ pútal moju pozornosť Louis a zavesil sa mi na ruku. „Dnes sme sa úžasne zladili, aj ty si určite fanúšik pásikov. Mám rád aj bodky, iba štvorce nie. Inak robíme barbecue, Zayn je za grilom, neručím že to bude jedlé. Čo máš toto?“ vytrhol mi z ruky dezerty. „Jee, čokoláda, pre mňa? Čo si ako ticho?“ vychrlil a ja som nevládala nič iné iba sa smiať.
„Ospravedlň ho, dnes mal tej čokolády priveľa,“ objavila sa sympatická brunetka a potiahla Louisa za tričko.
„Ja som Eleanor,“ vystrela ku mne ruku.
„Louisiana.“
„Chalani o tebe veľa hovorili. Louis, nebol si na ňu náhodou naštvaný?“
„Ešteže si mi to pripomenula,“ zagánil na mňa a dramaticky pohodil vlasmi. „Plánujem pomstu.“
Vtedy sme sa ocitli v obývačke a ja som zaregistrovala dve nové tváre.
„Čau, Ana,“ pozdravil ma vysmiaty Harry, ktorému na kolenách sedelo dievča s modrými vlasmi. Ďalšia bola kučeravá brunetka, čo mala plnú náruč čipsov a ukladala ich na konferenčný stolík.
„Ahoj,“ povedal potichu aj Niall, ktorý uprene zízal na telku a chrúmal balík s orieškami. Vedľa neho sa Paul snažil mu ho vytrhnúť, ale Niall sa bránil zubami-nechtami.
„Toto je Will,“ ukázala na tú s modrými vlasmi Eleanor, „a Danielle.“
„Rada vás spoznávam,“ povedala som.
„Ty si tá, čo „urazila“ Harryho?“ naznačila do úvodzoviek Will.
„On si začal,“ zdvihla som ruky v obrane. „A ty si tá, čo spôsobila, že bol pichľavý ako kaktus?“
„Pravdepodobne áno,“ zasmiala sa.
„Lujzi, však vieš variť?“ Louis ma potiahol smerom k zadným dverám, a ja som sa ledva stihla otočiť.
„Paul, priniesla som ti čokoládu, mala by byť niekde na chodbe.“
„Čokoládu?! Och, uch...“ Podľa škrabotu som usúdila, že sa pravdepodobne snaží pomocou barlí dostať k nej a znovu som sa začala smiať.
„Zayn, Lujzi ťa prišla zachrániť.“ Louis ma postrčil smerom ku grilu, kde stála Paulova manželka Clodagh. Zayn mi zakýval, a s úľavou zo seba strhol zásteru.
„Nemôžem uveriť, že ste ma k tomu donútili,“ prešiel popri mne mrmlajúc, a ja som objala Clodagh.
„Clo, ako sa máš? Čo bábätko?“
„Skvelo, naozaj.“
„Tieto prípady, nepridávajú ti stres?“ kývla som smerom k domu a ona sa zasmiala.
„Som rada, že sa o nich môžem starať. Taká príprava do budúcna.“ Zaujala Zaynovo miesto pri grile.
„Nemám ti s tým pomôcť?“
„To zvládam, radšej sa choď uistiť, že tie veľké deti nič neporozbíjajú. Hlavne Paul,“ dodala.
Než som stihla odpovedať, zazvonil mi telefón.
Udalosti nasledovali takto:
Počúvala som.
Roztriasla som sa.
Prišlo mi zle.
Zosunula som sa k zemi. 

Ospravedlňujem sa čitateľkám, ktoré som zmiatla minulou časťou, všetko sa to vysvetlí, nebojte sa. A ešte, v ďalšej časti vlastne príde k celej pointe príbehu, a asi sa vám to príliš páčiť nebude, no veď uvidíte :)
Mám tu nejaké fanúšičky hokeja?:)
Inak zajtra idem na Iron Mana3, sa tešíím, videli ste?:))
Lovee ya♥

9 komentárov:

  1. úžastné, parádne, vynikajúce!! :DD teším sa ako sa to rozvinie :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lujzi. :´DDDDDDDDD
    Ja neviem prečo, ale úplne ma to rozsekalo. :DDDD
    Ale vzápätí mi úsmev nad tými debilmi zamrzol, keď som si prečítala posledné štyri riadky. O.o
    Watafak?
    Zvedavá, zvedavá, zvedaváááááááá!
    Hokej pozerám tak priebežne, ale v tejto spoločnosti sa tomu fakt nedá vyhnúť. :DDD A Iron Mana som v živote nevidela a ani po tom netúžim. :DDDD Som sedlaňa, viem. :DD :3
    *Aďka*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dokonalosť!:) a hokej som pozerala :) 6:2 :3 dali sme tooo :) a ešte k častiii :) čo sa staloo ? :OO a prečo? :O preboha .. a prečo sa nám to páčiť nebude? a ja mám toľko otázok :D a to Lujzíí sa mi pááči neskutočné :) škoda že nemám žiadnu prezývku. lebo sa mi páči ked ludia davaju prezývky :)) neskutočne sa teším na dalšiu časť:) šupito :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super časť, ten Louis, no paráda, viem si ho živo predstaviť, strašne sa mi páčila tá časť, ako tam vedie rozhovor viac menej sám so sebou :D a celkovo je to super, posledné 4 riadky, čo sa stalo? čo sa stane? :/ mám sa báť? :D nieee, a hokej som nepozerala, ale viem, že chalani to dali ! a držím im palce na MS ... teším sa na pokračovanie, pekný víkend :* ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. táto časť je dokonalá :) samozrejme že aj všetky ostatné ktoré pridávaš :) strašne sa teším na ďalšiu časť a dúfam že bude rýchlo :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ha. Ono to bude tak, ze ji v te afrrice nekdo prirostl k srdci. Nejlip ta mala, uz nevim jak se menovala sorry. A potom se ji neco stalo a ona tedka zemrela. Louiza no mohl ji rikat i hur, trebe Lojza. ;D je to super, a kdyz se to v nejblizsich 5 castech vysvetli budu dokonale stastna (;. A hokej? Jak to rict, abych nevipadala jako totalni maniak, ale rekneme ze si pamatuju vetsinu vysledku zapasu rok dozadu a take vysledky na MS a olympiade od roku 96 ;D takze jsem magor na hokej a jsem happy jak dva grepy, ze jsme vcera vyhrali jak my tak vy... Efka (:

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi sa mi páčil začiatok a koniec...ja skrátka tie siahodlhé dialógy akosi nemusím. Leda, že by boli bývali častejšie preryté rečou rozprávača ( uvádzacie vety sa nerátajú...). :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Neviem čo dodať, asi sa budem znova opakovať. Je to skvelé! :3 Proste... ňah.... super! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nádherná časť :D Teraz som sa celý čas len usmievala, ale mám obavy, že pri ďalšej budem plakať :/ Ana je úžasné dievča, priala by som jej už konečne nekomplikovaný život :) A vieš ako si ma potešila s tou scénkou medzi Harrym a Will? V hlave mi až vybuchli ohňostroje :D Chcela by som, aby boli spolu, no... :)
    Čo sa týka hokeja, v našom Prešove nie je väčšia fanúšička ako ja :3 Ten šport ma fascinuje, možno preto, že som naňho bola vždycky úplne ľavá :DD No včerajší zápas bol strašne na nervy -_-

    OdpovedaťOdstrániť