piatok 24. mája 2013

Life Goes On 22.



Niall

„Vieš, blokuješ mi nosné dutiny,“ počul som Lousianu a potichu sa zachechtal.
„Niečo vtipné, blondiačik? Chceš ty kráčať vedľa neho?“
„Ďakujem, cítim ho až sem.“ Kráčal som vedľa Any z opačnej strany, a to mi úplne stačilo.
„Haloo, ja som tu, ak vám to nevadí,“ upozornil na seba Louis.
Ana prevrátila oči. „Cítime.“
Nakoniec nás oboch vzala pod pazuchy a ťahala dolu po ulici.
„Vieš vôbec, kam ideme?“ spýtal som sa jej po chvíli. Zamávala mi pred nosom turistickou mapou.
„K tomu... Berlínskemu dómu.“
Louis sa každú chvíľu snažil odbehnúť, no Ana ho vždy potiahla za mikinu. „Cítim sa ako vaša mama,“ zamrmlala po chvíli.
„Si dospelá a zodpovedná. Zvykaj si,“ uškrnul som sa na ňu.
„On je odo mňa starší a chová sa ako päť ročný,“ ukázala na Louisa a znovu ho potiahla k nej.
Pred Berlínskym dómom vytiahla foťák a oboch nás postavila na trávnik. S Louisom sme nahodili pózy a ona nás cvakala, pričom sa neustále smiala. Nemohol som si pomôcť, ale zízal na ňu. Čiernu čiapku mala narazenú pevne na čele a na očiach slnečné okuliare. Aj tak som niekedy uvidel záblesk jej očí spod tmavých skiel. Horan, nie. Nepremýšľaš nad ňou. A prestaň sa na ňu pozerať, pripomenul som si v duchu.
„Môžem sa ísť pozrieť tam? Len k fontáne,“ zafňukal Louis a ona prikývla, potom sa otočila ku mne so smiechom.
„Tak...“ nervózne som šúchal nohami.
„Tak...?“ napodobnila ma a z úst jej znovu vyšiel smiech.
„Odfotíme sa?“ navrhol som a s úškrnom vytiahol z vrecka telefón. Chytil som ju okolo pliec a nasmeroval nás tak, aby za nami bolo vidieť ten kostol.
„Bože Ana, stále sa usmievaš?“ povedal som jej, ale kútiky úst som mal vytočené dohora.
„Áno, vadí ti to?“ naoko sa zamračila.
„Nie, práveže opačne. Ten úsmev ti, ehm, pristane,“ vykoktal som a prehrabol si rukou vlasy, skryté pod kapucňou. Horan. Asi buď radšej ticho.
Chystala sa mi niečo povedať, no vtedy sa objavil Louis a začal poskakovať. „Ideme dovnútra?“

Prosím, len nech nestretneme žiadne šialené fanúšičky. Prosím. Kráčali sme po nejakej dlhej ulici, a znovu som nemal poňatia, že kam. Okolo nás sa ozýval šum jazykov, a ja som iba sledoval všetky reštaurácie.
„Anaaa, hladný som,“ povedal som jej, keď zastavila a pohľad uprela do mapy. Položil som si bradu na jej plece a otrčil peru.
„Ja som ti vravela, že sa máš najesť,“ povedala nesústredene.
„Chalani to všetko zjedli. Prosíím.“
„Ideme k tej slávnej bráne, potom sa stretneme s ostatnými a pôjdeme na obed. Prežiješ to?“ Otočila sa a tvár mala len kúsok odo mňa. Dych sa mi zasekol v hrdle a pomaly som prikývol.
„Fajn,“ pohla sa ďalej a znovu nás oboch s Louisom chytila. „Táto ulica sa volá Unter den Linden, a... môžete aspoň predstierať, že vás to zaujíma?“
„Nie,“ Louis jej vyplazil jazyk a ona mu ho vyplazila späť.
Asi po piatich minútach chôdze znovu zastavila a rozložila mapu. Čelo sa jej zvraštilo obavami a slnečné okuliare spadli na špičku nosa.
„Ja tomu nerozumiem, mali sme byť tu... Louis, stoj. Niall, prosím ťa dávaj naňho pozor,“ povedala, neodtŕhajúc pohľad od mapy.
„Ukáž,“ nazrel som jej ponad plece. Prstom naznačila trasu od dómu, k bráne. „A touto ulicou sme išli. Pokračujme ešte rovno.“ Napravila si okuliare a ťahala nás ďalej.
„Uh... si si istá, že ideme dobre?“ zamračil som sa, keď sme stretali čoraz menej ľudí.
„No práveže nie!“
„Skvelé. Stratení v Berlíne. Ja som naozaj nechcel zomrieť taktoo.“ Louisov krik bol trochu hlasnejší, než bolo nutné. Ana mu priplesla ústa rukou.
„Ššš, nie sme stratení. Iba... sme zle odbočili.“
„Ana, nechcem podceňovať tvoje schopnosti ako navigátorky, ale... prečo sme dali tú mapu tebe?“ spýtal som sa jej čo najjemnejšie.
„Tak nás veď ty Horan, keď si taký múdry.“

O pol hodiny neskôr sme sa ocitli v strede parku. „Tuto je nakreslená tá cesta.“ S prižmúrenými očami som sa pozrel pred seba. „A žiadne jazierko na tej mape nie je!“
Otočil som ju opačne, a potom som stratil aj to miesto, kde sme údajne mali byť. „Vzdávam to,“ vtisol som ju naspäť Ane do náručia a ona sa posadila na lavičku vedľa Louisa.
„Áno, už môžeš plakať,“ počul som ju povedať mu potichu, „stratili sme sa.“
Nervózne som si prehrabol vlasy a vyťukal do mobilu číslo. „Eh, Paul? No, tak trochu nevieme kde sme... eh, nie, nie je to Louisova vina. Prekvapivo.“

6 komentárov:

  1. Ja som vedela, že sa to stane ! Ha, to by bolo aké dramatické, keby ich napríklad ...nie to nechám pre svoj príbeh, pretože je to nice ! :D Ale videla si Slunce Seno poslednú časť ? Ako sedeli všetci rozložený na tej fontáne ? Ja by som si ich vedela živo predstaviť, jedlo z fastfoodu a tam rozložený ako kreple :D Ale ináč, úúúúplne, že tuty fruty časť ;) Teším sa na ďalšiu :) xxx

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež ma napadlo, že sa stane niečo podobné :D Keby mal však tú mapu v rukách Louis, neboli v strede neznámeho parku, ale rovno na hranici s Francúzskom :D On vie, že ho žeriem♥ A v tejto poviedke obzvlášť :) Dorazil ma tiež Horan, bože tie jeho rozpaky sú fest rozkošné :33 Už len aby sa dokopal a Anu niekde pozval... Hmm, romantická večera na brehu Rýna (či ako sa volá tá rieka? :D)
    Žúúžo časť :**

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dokonalé to je :)) akože :) áááá :) ja nemožem z toho .. :D ako .. mala som tušáka že sa stratia :DD pretože pri Louisovi je všetko možné :D ale ked som to dočitala a prekvapivo to nebola jeho vina :DD jáááj dokonalé to je :) a Niallko :3 jujenky :33 oni dvaja musia byť spolu :3 a neskutočne sa tešim na dalšiu :) pretože som na tom zavisla :DD normálne sa sama sebe čudujem :D ale je to dokonalé :) fakt! :) užasnéééé :)takže čakám 23.časť čo najskor :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :DDDDDDDDDD
    Louis je také decko, že ešte aj ja by som sa pri ňom cítila dospelejšie. :DDDD Neskutočné, ako mi dokáže zdvihnúť náladu vymyslený človek (no, dobre, iba sčasti, ale aj tak :DD). Byť Lujizijanou, asi sa nezdržím a vyťahám ho za uši, ako sa to robí v slovenských domácnostiach, nech sa naučí dobrému správaniu. :DDD
    A ten Horan? :3 Viem si živo predstaviť to jeho ošívanie sa. Bože, také zlaté. :333 Oni musia skončiť spolu! :D
    Už dlho som ti nenapísala dlhý komentár s konštatovaním, aké je to úžasné, tak to robím teraz. :) ♥
    *Aďka*

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to čo píšeš je úžasné ?) vždy sa na tom zasmejem a ten Louis je proste dokonalý :) teším sa na ďalšiu časť

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :D no ten Louis, ja z neho nemôžem, on je riadny šašo :D A ten Niall? Juuuj, zlatučký, on proste musí pochopiť, že patrí ku Ane, dúfam, že čoskoro sa medzi nimi niečo stane a teším sa na pokračovanie, kde naši stratení skončia :D Super časť ! ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť