štvrtok 6. júna 2013

Life Goes On 25.

Ďalšia časť alebo možno pokračovanie tej jednodielovky (už je to viacdielovka nie?:D) bude v nedeľu:)
Užite si víkend, sweethearts:)


Louisiana

Keď sa otvorili dvere na apartmáne a vošiel dnu Niall s tričkom naopak, prudko som zatvorila laptop a postavila sa.
„Kde si bol celú posratú noc?“ Louis bol na posteli ešte v pyžame, zamotaný v prikrývkach a sledoval, ako som pomaly prešla k Niallovi.
Vyvalil oči a zdvihol ruky na obranu. „Prepáč, hovoril som Zaynovi.“
„Zayn nám nič nepovedal. Paul ani nevedel, že si zmizol, až ráno! Sme za teba zodpovední!“
Louis zdvihol ruku, ako vystrašený školák. „Vlastne, Zayn to povedal mne.“ Obaja sme naňho zagánili.
„Poznáte ma, úplne som na to zabudol!“ objasnil ospravedlňujúco a ja som sa zhlboka nadýchla.
„Fajn. Kde si teda bol?“
„No... bolo tam jedno dievča...“ začal a pošúchal si hlavu. Prevrátila som oči a sklamane potriasla hlavou.
„Ani už, kurva, nepokračuj.“ Cítila som, ako sa ma zmocňuje zlosť. Prešla som cez celú izbu ku dverám, kde som spala ja s Paulom.
„No na mňa sa nepozeraj, to je tvoj prúser,“ počula som ešte Louisa a hlasno za sebou zabuchla dvere. A čo som si vlastne myslela? Že tá naša spoločná chvíľka znamenala niečo viac? Že by naše priateľstvo mohlo znamenať viac? Sprostá Louisiana, sprostá.
...
„Ana, podáš mi tamten kábel?“ spýtal sa ma Paul a ja som bola vytrhnutá z myšlienok. Skoro som sa prevrátila dozadu z vysokého reproduktora na ktorom som sedela, no našťastie som nadobudla rovnováhu.
„Ktorý?“                      
Pozrel sa na mňa so zdvihnutým obočím. „Je tam len jeden.“
Neochotne som zoskočila dolu a s povzdychom dovliekla k Paulovi dlhý čierny kábel.
„Nemáš za čo,“ zamrmlala som a otočila sa na odchod.
„Louisiana, deje sa niečo?“
Všetko. „Nič,“ mávla som rukou za seba, ani sa neobzrela. Bezducho som sa túlala po tmavých chodbách zákulisia. Na krku sa mi hompáľala žltá menovka, a mala som chuť ju strhnúť a odhodiť preč. Potom sa jednoducho vypariť. Ale nemohla som to spraviť.
Sľúbil si mi, že ma každý deň rozosmeješ. A teraz som kvôli tebe na pokraji sĺz.
Z úst mi každú chvíľu unikali tiché vzdychy. Triasli sa mi ruky; rozmýšľala som nad všetkým a pritom mala úplne prázdnu myseľ. Na okolitý svet som sa pozerala zahmlene, akoby som to ani nebola ja, ale ktosi cudzí. Iná osoba v tele naivky.
Ledva som zaregistrovala, že chalani začali hrať. Znovu som sa ocitla na tom mieste, kde som bola s Paulom. Horko–ťažko som pretlačila aj druhý reprák k tomu jednému, potom sa vyšvihla nahor a zaujala pozíciu mŕtvoly na bruchu.
Pod líce som si vopchala zloženú mikinu, a snažila sa ignorovať zvuky doliehajúce ku mne. Bolo to nemožné. Všetko okolo mňa pulzovalo a vibrovalo. A tie hlasy. Pritlačila som si ruky na uši; akoby som to vôbec mohla zablokovať.
Neviem, koľko som tam tak ležala. Muselo to byť niekedy v polovici koncertu, stratila som pojem o čase. Ale začula som, ako sa ku mne náhlia kroky.
„Louisiana,“ počula som niekoho zalapať po dychu.
„Čo tu robíš, Niall?“ zamrmlala som, stále so zatvorenými očami.
„Ana.“
Pomaly som sa zdvihla a otočila sa; Niall sa rukou držal jedného repráku a prudko sa mu zdvíhal hrudník.
„To nie je vtipné. Prestaň sa so mnou zahrávať,“ poznamenala som chladne.
Podlomili sa mu kolená a až teraz som sa poriadne prizrela jeho tvári. Ústa mal jemne pootvorené, a v očiach sa mu zračila jediná emócia. Panika. Na zemi sa skrútil do polohy embrya a objal si kolená rukami.
Zliezla som dolu a skoro sa potkla o vlastné nohy, ako som sa snažila k nemu dostať.
„Preboha Niall. Čo je? Čo sa deje?“
Položila som mu ruku na plece a on vzhliadol hore. Oči mal zastrené slzami, odrážalo sa mu v nich matné svetlo jedinej žiarovky, čo visela zo stropu.
„Nemôžem... dýchať.“
Potlačila som ho hore, nech sa chrbtom opiera o stenu a kľakla si pred neho. „Sústreď sa na pľúca. Som tu s tebou. Zhlboka sa nadýchni... a vydýchni,“ upokojovala som ho a o chvíľu sa za mnou objavili ďalšie kroky.
„Liam! Niall... ja...“ nevedela som sa vykoktať.
„Panický záchvat? Bože, toto sa nemalo stať...“ zamrmlal si viacej pre seba.
Niallovi sa vtedy celé telo úplne roztriaslo. Dlaňou sa oprel o drevenú dlážku a druhou mi zovrel predlaktie. „Nadýchni sa... no tak, Niall.“ Vlasy mu spadli do čela a ja som mu ich jemne odhŕňala, potom som si všimla cícerok potu, čo mu tečie po spánku. Slzy, čo sa mu nazbierali v očiach sa mu pustili po lícach. Nemohla som vystáť ten pohľad.
„Liam... urob niečo!“
„V šatni by mal mať lieky. Zostaň tu s ním, ja sa hneď vrátim.“ Vybehol von a ja som sa otočila späť k Niallovi. Nadvihla som mu bradu.
„Počuješ ma? Sústreď sa na moju tvár a dýchanie. Bude to v pohode,“ opakovala som, no jeho triaška neustávala. Potiahla som ho ku mne a nasmerovala ho tak, aby si hlavu opieral o moje plece. Silno som ho objala. „Som tu s tebou,“ šepkala som.
Keď sem vbehol zadýchaný Liam s lekárskym tímom a ostatnými za pätami, tričko som už mala premočené slzami, ale bolo mi to jedno. Už mi bolo aj jedno, že som naňho bola pôvodne naštvaná. Hlavne nech je v poriadku.
Odtiahli ho odo mňa, mohla som sa iba prizerať, ako mu dávajú tabletky a jemu sa telo pomaly upokojuje. Prestali mu tiecť slzy, no stopy po nich sa mu stále leskli na lícach.
„Kedy sa to stalo?“ spýtala som sa Liama, ktorý potichu stál vedľa mňa.
„Uprostred pesničky... prestal spievať a bez pohybu pozeral pred seba. Potom sa rozbehol preč.“
Zovrelo mi hruď. „A... je to bežné?“
„Naposledy mal záchvat paniky pred tromi mesiacmi. Ale áno, odkedy sme boli v X–Factore, je to bežné.“
„Bože,“ šepla som zničene a zaborila si tvár do dlaní. „Asi som to ešte zhoršila. Keď sem prišiel, myslela som si, že si chce zo mňa vystreliť. A potom sa zrútil na zem...“
„Ana, nie je to tvoja vina. Pomohla si mu len tým, že si tu s ním bola. Bude v poriadku.“
Nemala som silu na nič iné len prikývnuť.
Ešte stále mi však hruď zovieral strach. Nie o seba. O neho. Niall.

Maruš zase môj mozog donútila premýšľať (už teraz je v biednom stave, nepotrebujem ešte aj toto!!:D), lebo mi dnes povedala, že však Louisiana je úplne zdravá, teda aspoň sa tak chová. Uvedomujem si to a ospravedlňujem sa, že nepíšem o tom, ako leží na smrteľnej posteli, ale naozaj nemám skúsenosť s touto chorobou (*le klop), sooo, objaví sa to tam až neskôr:) a som príliš lenivá spraviť si nejaký research v Googli, dajte mi čas:D nevadí to, či? lebo ak by ste chceli aby každú časť odpadávala alebo niečo, napíšte mi:D:))
A kto mi ešte nelajkol Facebook Page? Vždy keď pridám časť alebo článok, to tam okamžite vycapím, tak máte aspoň trochu prehľad;))
loove ya♥

14 komentárov:

  1. je to dokonalé :)a vôbec mi nevadí že sa Louisiana chová ako zdravá :) je to úžasné a strašne sa teším na ďalšiu časť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pre mňa za mňa nech každý deň skáče z lietadla s padákom, ale takto keď nemá nejaké depresívne chvíľky je dobré :D Ináč, normálne som začínala chytať záchvat ja, nie Niall, z toho tu všetkého. Ja iba že...čoooože ?? Huh, dobre..dýcham..inhalátor svieti vedľa mňa ale našťastie som ho použiť nemusela :) Báj d vej, tešííím sa na "jednodielku", už viem čo budem celý deň robiť :D Noo a proste je to všetko tak hezké a ňam a ľúúúbim to :D Poučenie: Nikdy nič nehovor Louisovi, pretože ak mu to povieš, zabudne na to a ak mu niečo nepovieš, bude to vedieť ako prvý....dáva to vôbec zmysel ? Nevadí, adios ;) xxxx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale vidíš, možno tam niekde bude aj zoskok s padákom... a skončí tragicky! Ana sa zasekne na strome:D aj nabudúce si ho priprav, nepotrebujeme predsa, aby si sa zadusila:)
      čo budeš celý deň robiť? oh god, hádam nie čo si myslím... (myšlienky čítať naozaj neviem!:D)
      dáva to zmysel, a normálne si asi začnem viesť zápisník citátov z blogu, lebo vy mi tu vždy také krásne veci napíšete:D xoxo

      Odstrániť
  3. dokoanlosť!! :3 šudašik Niall .. :/ moj krásny .. :/ rýchlo dalšiu ...:) inak .. :D oni musia byť spolu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aale, prečo by museli?:) ešte neviete čo sa stane:) (ehm, tvárme sa, že ja to viem:D) vďaka:)

      Odstrániť
  4. Poznám ten pocit, keď ťa sklame taká osoba, o ktorej si myslíš, že to nikdy neurobí :( prežívala som to s Anou, ako sa na začiatku hnevala na Nialla ... mne to tiež nevadí, že Ana tu neodpadáva a proste, že jej zdravotný stav sa nejako extra nerieši, ale to s tým Niallom ma tiež dostalo, chudáčik, super časť ! ... teším sa na "jednodielovku" a prajem pekný víkend honey :) ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. chápem ťa moja, ale pevne verím, že sa to všetko vyriešilou teba:)ďakujem:)

      Odstrániť
  5. To, že Lujizijanin zdravotný stav sa nerieši, je podľa mňa len dobre. Lebo keď my nevnímame, že jej vlastne niečo je, tak to pravdepodobne nevníma ani ona. (Je normálne, aby som vymyslenú postavu brala za živú? Oh, okej, panvica, uhm, zhlboka dýchaj.) Takže, z tohto vyplýva, že nám to nevadí, pretože tým pádom (neznášam to slovné spojenie, ale zabudla som, ako sa tomu inak hovorí) jej...doriti, fakt toto môžem? Fakt môžem zabudnúť na to, čo som chcela napísať?
    -.-"
    PROSTE SERME NA TO, nevadí to a bodka. Kriste.
    Horanov panický záchvat ma prekvapil už len preto, že som ani nevedela, že niečo také existuje. Hej, aj ja si o sebe myslím, že som strašne inteligentná, z toho si nič nerob.
    Mňa tak zaujíma, čo sa stane potom!
    A mohol by byť nejaký pračkový...uhm...kocúr v trúbe, že Ana mu potom vykričí ako sa oňho bála a bla bla bla, potom mu vykričí, že prečo sa vyspal s nejakou štetkou, čo sa mu nápadne podobala na Zoe, a potom sa spolu konečne (*le drums) vyspia. :3
    Ja na toto čakám a nezabudnem, ver mi.
    Je to dokonalé.
    Úplne.
    A tento komentár je zase sračka. Dlhá sračka. Ono to vyzerá, ako by som ani nemala čo robiť, len ti písať komentáre, čo je pravda, pretože v podstate ako chorý človek toho veľa na výber nemám. :DDDD
    Lúúúbim to a lúúbim teba. Pretože...It´s (panvica) from the 70's, but we´re 90's bitch! I don´t careeeeeee, I love it.... Troška zmena textu, mhuum. ♥ :3
    *TakTrochuEšteStáleMimoMožnoAjViacAkoPredpredtým* *Aďka*
    (Kto vymyslí dlhšie, háá? :33 )

    Btw: JA budem tvoja múza? :DDD Tak to sa teda mám fakt na čo tešiť. Len už teraz ti prajem úprimnú sústrasť, lebo pri mne moc nápadov asi nedostaneš. Maximálne tak na nejakú poviedku, kde budem hlavnou postavou ja, a niekto, kto bude čistou náhodou ty, ma bude chcieť zabiť z nedostatku poskytnutej Múzy s veľkým M. :DDD Ale nenarážam na nič konkrétne. :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hotová som jak obed z teba!:D
      a to mi chceš povedať že ako Ana nie je živá? fuck, no díky:(
      myslím, že veľa ľudí netuší, čo panický záchvat je:D ale mal to aj Iron Man!!:D (prepáč, prejavila sa moja "inner fangirl", zbožňujem ho:D)
      už len ten odsek o kocúrovi v trúbe svedčí o tvojej fantázii:D vykričať by mu to mohla, ale zase, pff, ich ťuťu muťu bude špeciálne a dokonalo načasované!
      (shit, som prezradil veľa?:D)
      tak si počkaj, ešte uvidíš, či ťa neprekvapím dačím iným:D
      tento komentár je zase raz neskutočný, a skvelo sa dopĺňame, ja tiež nemám čo robiť a komentáre písať neviem, preto sa tvárim, že viem aspoň písať poviedky o One Direction:D
      TakTrochuUžNeskutočneMimoUrčiteViacAkoPredtýmZTeba *Kejtýý*
      haaa, mám dlhšie!!:D♥♥
      a môžem teda o tebee napísať? povieš mi tvoje najtajnejšie fantázie a napíšem ti niečo so Stylesom alebo s Maxom Ironsom!:D (tých dvoch viem že máš rada, ale keďže si moja panvica, dovolím ti vybrať si aj iných:333:DD)

      Odstrániť
  6. Hah, smrteľná posteľ byť nemusí, mne to takto úplne vyhovuje :3 Začne sa teraz Ana starať o Niallera? Nosiť mu oreo, hladkať ho po blonďavých vláskoch,.. juj :D Ale on si to vlastne ani nezaslúži, keď sa vyspal s hentou... hmm... ako sa len volala... netuším... skleróza :/ Som v urgentnom prípade hneď po Tomlinsonovi :D
    FbP <- rozumieme si, však? :D som ti lajkla keď bol ešte v plienkach a usilovne kontrolujem ;))

    P.S. Keď bol už tvoj oco v Košiciach, skús ho prehovoriť aj na ten Prešov, hrozne sa nudím :/ Xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jee, no to by bolo pekne, co?:D ale veru si to nezasluzi... este uvidim ze ako mu odpusti:D moja verna Evush:))
      skuusim, a dam vediet potom:Dxx

      Odstrániť
  7. Aké psycho! neviem čo by som ja urobila, keby za mnou hentak niekto pribehne, asi by ma napadlo streliť mu facku. O:)

    ten blog, na ktorom ťa máme nominovať mi zamŕza a nedá sa mi prepracovať k pridaniu komentára. skúsim to neskôr, dokedy ťa môžem nominovať?

    Harlow

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zase az take drasticke som to nechcela:D ale ak by ste si priali bitku nemam problem:Dd
      No aj mne to trochu pomaly nacitavalo, mas cas do 12.6.;))

      Odstrániť